حساسیت فصلی بهار و پاییز

درمان حساسیت فصلی پاییزی و بهاری

  • دکتر وحیده درتاج • جراح و متخصص گوش و حلق و بینی

[lwptoc depth=”5″]

علت ابتلا به حساسیت فصلی

شروع فصل‌های بهار و پاییز همیشه همراه با زیبایی های فراوان بوده. اما در کنار این زیبایی ها مشکلاتی هم برای برخی افراد به وجود می‌آید . از جمله این مشکلات عطسه ، سرفه، آبریزش بینی، سوزش ، تورم ، خارش و آبریزش چشم‌ها و بینی و خارش گلو می‌باشد.

متاسفانه افراد زیادی را مبتلا می کند. این ها از علایم رایجی هستند که برای حساسیت فصلی پاییزی نام برده شد و ممکن است علایم دیگری هم داشته باشد.

حساسیت فصلی پاییزی

گاهی فرد آنقدر درگیر درمان مشکل حساسیت فصلی پاییزی خود میگردد. که متاسفانه زیبایی های فصل را متوجه نمی‌شود و بی صبرانه منتظر است که این فصل زیبا پایان یابد. ما در اینجا قصد داریم تا با راهنمایی هایی در حل این مشکل به شما کمک کنیم تا از  فصل پاییز لذت بیشتری ببرید.

کرونا یا حساسیت فصلی

پاییز است و کسانی که آلرژی فصلی دارند،دچار علائمی میشوند که آنها را سردرگم و نگران میکند که آیا من کورونا گرفته ام؟واقعا درک میکنم،علائم گاهی هم بپوشانی دارند و میتواند شک برانگیز باشد.

آنچه علائم آلرژی را شروع میکند آزاد شدن هیستامینها در بدن در پاسخ به مواد محرک و آلرژی زا(آلرژی ها)نظیر گردوغبار،گرده گلها و گیاهان و برخی آلودگی هاست.

آلرژی میتواند باعث خارش چشم و گلو و بینی و گوش،اشک ریزش ،عطسه،آبریزش بینی،احساس سوزش گلو و خلط پشت حلق و گاهی گرفتگی بینی شود.آلرژی حتی ایجاد احساس خوب نبودن و خستگی میکند.

اما علایم کورونا را عفونت ویروسی آغاز میکند،و تب،گلودرد،خستگی شدید،درد بدن،حال بد،سرفه خشک و حتی از دست دادن بویایی و چشایی و کلا علائم شبه انفلونزا از آن جمله است.

علائمی که بین این دو حالت همپوشانی دارد و پزشک و بیمار را گیج میکند،حالات شبیه آسم است،یعنی احساس تنگی نفس و کوتاهی نفس و سرفه های خشک. چرا که آلرژی در برخی افراد منجر به شروع علائم آسم آلرژیک در پاییز میشود که از طرفی بسیار مشابه علائم درگیری تنفسی کوروناست. در این حالت توصیه میکنم حتما به پزشک مراجعه کنید تا با انجام معاینه و تستهای تشخیصی بتواند بین این دو حالت افتراق گذاشته و درمان صحیح را شروع کند.

لازم به ذکر است که علائم شایع آلرژی براحتی به درمان با آنتی هیستامین ها پاسخ میدهند.

دلایل بروز حساسیت فصلی پاییزی

در هنگام بروز حساسیت فصلی ، ماده ای به نام آلرژن که چندان خطرناک هم نیست سبب بروز یک واکنش دفاعی در بدن می‌گردد. و بدن ما به اشتباه مبارزه با این ماده را آغاز میکند. این مبارزه علایمی دارد که ما به صورت نشانه های حساسیتی آن را احساس میکنیم.
در حالت طبیعی این واکنش ها درپی ورود باکتری ها و ویروس های بیماری زا به بدن اتفاق می‌افتد. ولی زمانی که فرد دچار حساسیت فصلی میگردد هر زمان که ماده حساسیت‌زا ظاهر گردد ، سیستم دفاعی هم فعالیت خود را آغاز میکند.

حساسیت فصلی پاییزی

هیستامین و آنتی هیستامین چیست؟

زمانی که ماده آلرژن ( گرده گل ها و گیاهان، گرد و غبار ، قارچ و…) وارد بدن میشود سیستم ایمنی با آن مقابله میکند و از خود ماده ای به نام هیستامین ترشح میکنند. ترشح این ماده نشانه هایی دارد که همان موارد آزار دهنده ایست که گفته شد : خارش ، تورم بینی و چشم ها، آبریزش بینی و …

در اینجا برای از بین بردن این مشکلات می بایست از داروهای ضد حساسیت استفاده کرد. داروهای مورد استفاده برای حساسیت فصلی انواع مختلفی دارند. از قبیل قرص سیتریزین، لوراتادین، آنتی هیستامین دکونژستانت و انواع دیگر قرص آنتی هیستامین که به نام‌های مختلف در داروخانه‌ها عرضه می‌شوند. استفاده از این داروها بنا به تشخیصی است که  پزشک می دهد .

درمان حساسیت فصلی بینی

۱. درمان حساسیت فصلی با آنتی هیستامین

آنتى هیستامین ها گیرنده‌های هیستامین را مهار میکنند و شایعترین داروهای مورد استفاده در درمان رينيت آلرژيک هستند.

آنتى هیستامین های خوراکی نظیر ستى ریزین، لوراتادين و فکسوفنادين در کنترل علائم با واسطه هیستامین مانند عطسه، خارش و اشک ریزش چشم ها موثرند اما در کاهش گرفتگی و احتقان بینی اثر بسیار کمی دارند.

۲. درمان حساسیت فصلی با استروييدهاى داخل بینی

قویترین داروهای موجود برای آلرژی بینی هستند. در صورتی که پاسخ درمانی مطلوب باشد میتوان تعداد دفعات استفاده از اسپری های داخل بینی را با در نظر داشتن بار ماده آلرژی زا در محیط و با هدف رسیدن به کمترین مقداری که بهبود علامتی را سبب شود، کاهش داد.

 حساسیت فصلی در پاییز

جراحی زیبایی بینی و حساسیت فصلی

سوالی که به دفعات پرسیده میشود این است که آیا داشتن حساسیت فصلی و یا سالیانه مانعی برای جراحی زیبایی به حساب می آید؟

در پاسخ باید بگوییم که اگر به هر کدام از انواع حساسیت دچار باشید یعنی فصلی یا سالیانه ، هیچ کدام مانع جراحی زیبایی بینی شما نخواهد شد .
کافیست در حدود یک هفته پیش از جراحی به دستور پزشک داروهای ضد حساسیت را مصرف کنید. تا علایم در بدن شما از بین برود و این کار را تا حدود دو ماه بعد از جراحی هم ادامه دهید . تا زمانی که بینی در حال شکل گرفتن است باید مصرف دارو ادامه پیدا کند . البته مدت زمان مصرف دارو به دستور پزشک و بر اساس نیاز شما مشخص میگردد.

درمان حساسیت فصلی (آلرژی) با جراحی زیبایی بینی

سوال دیگری که برای برخی از عزیزان پیش می آید این است که آیا جراحی بینی موجب بهبود حساسیت هم میگردد؟
باید در جواب بگوییم خیر! جراحی بینی نه باعث بهبود و نه باعث بدتر شدن حساسیت یا آلرژیست و هیچ اثری روی آن ندارد.

بهترین فصل و زمان برای جراحی زیبایی بینی

یکی دیگر از دغدغه های افرادی که قصد جراحی زیبایی دارند این است که به دنبال فصل مناسب برای جراحی زیبایی هستند.
باید در جواب این عزیزان بگوییم که مسائلی که در مورد تاثیر دمای هوا بر روی بینی جراحی شده وجود دارد دارای پایه علمی نیست . در هر یک از فصل های سال ممکن است مشکلاتی از قبیل سرماخوردگی ،‌حساسیت و یا گرمی هوا وجود داشته باشد .

حساسیت فصلی پاییزی

پس هیچ یک از فصول منع پزشکی برای جراح زیبایی بینی به حساب نمی آیند. نکته ای که در تعیین زمان عمل بسیار حائز اهمیت است این است که فرد پس از جراحی بتواند به استراحت بپردازد .

درمان های خانگی برای حساسیت فصلی

بهترین گزینه مراجعه به پزشک و مصرف داروهای ضد حساسیت میباشد ولی در کنار آن بد نیست که در رژیم غذایی خود نیز تدابیری بیاندیشید که هرچه زودتر از حساسیت نجات یابید.

در کنار مراجعه به پزشک یکی از بهترین درمان های خانگی رژیم غذایی سالم و غذاهاییست که علایم حساسیت را کم میکنند.

از جمله این خوراکی ها میتوان از میوه ها نام برد. البته باید توجه داشت که مصرف برخی از میوه ها و خوراکی ها میتواند به بیشتر شدن علایم حساسیت کمک کند .
حساسیت به مواد خوراکی زمانی حاصل می‌شود که پروتئین موجود در آنها مشابه پروتئین موجود در دانه گرده است. اگربه گرده افشانی گیاهان حساسیت دارید ، ممکن است به خوراکی‌هایی مانند مغز آجیل، هویج، کرفس و هلو هم حساسیت نشان بدهید. و یا به سبزه و چمن حساسیت دارید، بعد از مصرف گوجه فرنگی، خربزه و طالبی، پرتقال و موز هم ممکن است دچار علائم آلرژی شوید.

مورد بعدی که به کم شدن حساسیت کمک میکند مصرف امگا ۳ میباشد. امگا ۳ یک اسید چرب است که خاصیت ضد التهابی دارد . این ماده را میتوانید در خوراکی هایی از قبیل تخم مرغ، ماهی، روغن آفتابگردان، گردو، تخم کدو، کنجد ،تخم کتان، و فندق به دست بیاورید.

حساسیت فصلی پاییزی

احتمالا مایل باشید در مورد سینوزیت هم بیشتر بدانید!

دکتر وحیده دُرتاج   •   جراح و متخصص گوش و حلق و بینی

به اشتراک بگذارید!

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

نظرات

2.5 2 رای ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها